Lahjoituksella tuet
lastenosaston toimintaa

Näin lahjoitat

Lastenosasto

Lastentaudit ja lastenkirurgia yhdistyivät tammikuussa 2007 lastenosastoksi. Tämä osasto sijaitsee sairaalan päärakennuksen 1. kerroksessa olevan hallintokäytävän päässä. Osasto on jaettu kahteen osaan. Osaston toisessa päässä hoidetaan infektioita sairastavia lapsia ja toisessa päässä muita äkillisesti sairastuneita lapsia, tutkimuspotilaita sekä kirurgisia potilaita. Lasten ikä vaihtelee imeväisikäisistä 15- vuotiaisiin nuoriin. Lastenosastolla hoidetaan vuosittain noin 1000 lasta.

Lapsi/nuori ja perhe osastolla

Sairaalassa ollessaan lapsi/nuori tarvitsee läheisen ihmisen tukea ja huolenpitoa tunteakseen olonsa turvalliseksi ja saadakseen mahdollisimman myönteisen kokemuksen sairaalassa-olostaan.

Vanhemmat ovat lapsensa parhaita asiantuntijoita. Vanhempien ja osaston henkilökunnan välinen yhteistyö onkin hoidon onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää.Toisen vanhemmista on mahdollista yöpyä osastolla lapsen kanssa.

Osaston ajanvietetoiminta

Osastolla on pieni leikkihuone leluineen ja mahdollisuus pelata playstation-pelejä. Jokaisessa huoneessa on oma televisio, videot ja DVD-laite. Osastolla on myös cd- soittimia musiikinkuuntelua varten. Suurin osa peleistä ja leluista on saatu lahjoituksina.

Vanhempien jaksaminen

Osaston molemmissa päädyissä on oma oleskelutila, joka on tarkoitettu vanhempien käyttöön. Sieltä löytyvät kahvinkeitin,jääkaappi eväille ja mikroaaltouuni. Lastu ry. tarjoaa kahvit.

Vanhemmilla on mahdollisuus käydä aamupalalla / lounaalla keskussairaalan kahvilaravintola Caterinassa tai sitten 1. kerroksessa sijaitsevassa kahviossa.

Tarkempia tietoja lastentautien yksikön toiminnasta saat sairaalan kotisivuilta www.ksshp.fi

Lahjoita

Voit kohdentaa lahjoituksesi halutessasi. Viime vuonna lahjoitetuista varoista 97% meni suoraan lapsille.

Lahjoita

Keräyskohteet

Lastenosastoilla on jatkuvasti suuri menekki pienillä reippauspalkinnoilla, joita voivat olla esim. pienet figuurihahmot, vihkot, kynät, kumit jne.

Lue lisää keräyskohteista