Lahjoituksella tuet
lastenosaston toimintaa

Näin lahjoitat

Uusi puheenjohtaja

Joni Vesalainen Lastu ry:n puheenjohtajaksi

Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:n, lyhyemmin Lastu ry:n puheenjohtaja vaihtuu. 13 vuotta yhdistyksen puheenjohtajana toiminut rehtori Sini Louhivuori siirtyi hallituksen varapuheenjohtajaksi ja myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen valittiin puheenjohtajaksi.

Vuonna 1993 perustetun Lastu ry:n tarkoitus on tukea Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen pikkupotilaiden ja heidän vanhempiensa viihtymistä hoitojaksojen aikana. Lisäksi Lastu tukee perheitä haastavissa lapsen sairauteen ja hoitoihin liittyvissä tilanteissa, tukee henkilökunnan työssä jaksamista ja osallistuu lastenosastojen hoitoväline- ja laitehankintoihin. Toiminta perustuu yksityishenkilöiltä ja yhteisöiltä saatuihin lahjoituksiin.

Lastu on pieni, mutta luotettava toimija

Hyväksytyn tilinpäätöksen mukaan Lastu vastaanotti vuoden 2016 aikana yksityishenkilöiden ja yhteisöjen lahjoituksia yhteensä n. 58 000 euroa, jonka hallitus ohjasi yhdistyksen käyttötarkoituksen mukaiseen toimintaan. Kokonaisuudessaan lahjoitusvaroja käytettiin vuoden aikana n. 61 000 euroa.

– Viime ja edellisenä vuonna hankittiin pelkästään lääkintälaitteita liki 50 000 eurolla, mm. vastasyntyneitten osastolle yli 14 000 euroa maksanut potilasvalvontamonitori. Lisäksi olemme kustantaneet mm. konsertti- ja teatterilippuja, kuukausittaisen sairaalaklovnitoiminnan, leluja ja vanhempien jatkuvat kahvitukset osastoilla unohtamatta isän- ja äitienpäivä kahvituksia, joita ei kotioloissa päästä hoitojen vuoksi yhdessä nauttimaan, Joni Vesalainen summaa lahjoitusten kohdentumista.

Lastu ry:n hallitus toimii vapaaehtoispohjalta eikä saa kokous- tai vuosipalkkioita kokouksista. Hallituksessa on edustettuna lääke- ja hoitotieteen sekä lastenkulttuurin asiantuntijoita. – Kiinteitä kuluja tulee ainoastaan nykyisin välttämättömistä teknisistä välineistä ja hallintokuluista pankkiin, tilitoimistolle ja tilintarkastajille. Tämä selittää sen, että lähes 100 % lahjoituksista menee lyhentämättömänä lastenosastojen, pikkupotilaiden sekä heidän perheidensä hyväksi. Meneillään on myös nettisivu-uudistus: kesän aikana aukeavat uudet nettisivut ja syksyksi viilaamme viestintästrategiamme, jolloin toiminta on entistäkin läpinäkyvämpää, Vesalainen iloitsee.

Lisätietoja
Joni Vesalainen, p. 044 583 1898

Lahjoita

Voit kohdentaa lahjoituksesi halutessasi. Viime vuonna lahjoitetuista varoista 97% meni suoraan lapsille.

Lahjoita

Keräyskohteet

Lastenosastoilla on jatkuvasti suuri menekki pienillä reippauspalkinnoilla, joita voivat olla esim. pienet figuurihahmot, vihkot, kynät, kumit jne.

Lue lisää keräyskohteista