Lahjoituksella tuet
lastenosaston toimintaa

Näin lahjoitat

Vauvamyönteisyyssertifikaatti Keski-Suomen hyvinvointialueen synnytyksille sekä vastasyntyneiden teho- ja valvontaosastolle

Vauvamyönteisyyssertifikaatti myönnettiin Keski-Suomen hyvinvointialueen synnytyksille sekä vastasyntyneiden teho- ja valvontaosastolle 15.5.2024.

Kyseessä on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) seurantaryhmän myöntämä sertifikaatti, joka perustuu WHO:n standardeihin. Vauvamyönteisyyssertifikaatti on yksi laajimmista laadun mittaristoista. Ohjelman myötä pystytään arvioimaan niin henkilöstön osaamista, koulutusta, asenteita, prosesseja kuin myös asiakkaiden kokemusta saamistaan palveluista.

Vauvamyönteiset hoitokäytännöt näkyvät konkreettisesti niin, että vauvat saavat lempeän ja parhaan mahdollisen alun elämäänsä viettämällä paljon aikaa ihokontaktissa vanhempiensa kanssa. Vanhempia ohjataan vauvantahtiseen ja vauvan viestien mukaiseen hoivaan ja ruokintaan. Vauvamyönteisyys ja perhekeskeisyys on huomioitu monipuolisesti sairaala Novan synnytystoiminnassa sekä lastenosastoilla.

Uusi sairaala on mahdollistanut muun muassa sen, että vanhemmat ja vauva saavat aina oman perhehuoneen hoitopaikasta riippumatta. Erityistä tukea imetyksen ongelmatilanteisiin saa sairaalan imetyspoliklinikalta.

Kansainvälinen vauvamyönteisyysohjelma (Baby Friendly Hospital Initiative) on WHO:n ja Unicefin käynnistämä maailmanlaajuinen näyttöön perustuva terveyden edistämisen ohjelma.

Lue lisää Sairaala Novan uutisesta

Lahjoita

Voit kohdentaa lahjoituksesi halutessasi. Viime vuonna lahjoitetuista varoista 97% meni suoraan lapsille.

Lahjoita

Keräyskohteet

Lastenosastoilla on jatkuvasti suuri menekki pienillä reippauspalkinnoilla, joita voivat olla esim. pienet figuurihahmot, vihkot, kynät, kumit jne.

Lue lisää keräyskohteista